• Vind alle soorten jongerenreizen
  • Vergelijk reizen van 5+ reisbureaus
Home » Mallorca, waarom een jongerenreis naar dit feesteiland?

Mallorca, waarom een jongerenreis naar dit feesteiland?

strand van el arenal

Mallorca is het grootste eiland in de Middelandse Zee en behoort tot Spanje. Dit eiland is een prachtige vakantiebestemming zowel in de zomer als in de winter. Dit eiland heeft veel traditionele vissersdorpjes en prachtige natuur. De hoofdstad van Mallorca is Palma de Mallorca en de belangrijkste badplaatsen zijn El Arenal, Playa de Palma, Ca’n Pastilla, Palma Nova en Santa Ponça. De appartementen en hotels bevinden zich in het centrum van de badplaatsen en zijn van alle gemakken voorzien.

Uitgaan op Mallorca

Mallorca heeft een bruisend uitgaanslevens en heeft een breed aanbod aan uitgaangsmogelijkheden. In alle badplaatsen zijn discotheken, bars, restaurants aanwezig. De grootste discotheek van Mallorca heet BCM en dit is ook een van de grootste discotheken van heel Europa. Discotheek Titos, Club Abraxas en Mar Salada zijn discotheken in de badplaats Palma. Ook is er op dit eiland een aantal Nederlandse discotheken.

Wat te doen op Mallorca?

Op Mallorca hoef je je nooit te vervelen. De bezienswaardigheden en activiteiten zijn overal op het eiland te vinden. Op het eiland worden veel excursies georganiseerd naar de bezienswaardigheden. De meeste activiteiten worden in elke badplaats georganiseerd. De activiteiten en de bezienswaardigheden zijn voor jong en oud.

Activiteiten

Op het Spaanse eiland kun je met een glasbodemboot of een catamaran meevaren. Ook kan een jeepsafari of quadtour gemaakt worden. Mallorca biedt ook veel mogelijkheden tot watersporten, zoals kitesurfen, windsurfen, zeilen en duiken. Op Mallorca kun je eindeloos wandelen in de bergen en op het platteland. Tussen Palma en Soller kan een treinreis worden gemaakt door de bergen.

Bezienswaardigheden

In El Arenal en Magaluf zijn waterparken waar je je de hele dag vermaakt. Marineland is een dolfinarium met dolfijnen, zeeleeuwen en haaien en Natura Zoo Parc is een dierentuin met allerlei soorten dieren. Botanicactus is een van de grootste botanische tuinen van Europa en in Parqua Natura kan de flora en fauna van dit eiland ontdekt worden. De Drakengrotten in Manacor is een enorm grottencomplex dat bestaat uit een 117 meter lang meer en 4 zalen. Kasteel Bellver is het enige ronde kasteel van Europa en vanaf dit kasteel kun je genieten van een prachtig uitzicht over Palma. Kathedraal La Seu is een gotische kathedraal in Palma de Mallorca.

JongerenreizenOnline.be - © 2024